DNS szolgáltatásba beletartozik:

  • névfeloldás
  • névszerver szolgáltatás
  • domain regisztráció

Amennyiben egy tagintézményünk saját domain alatt szolgáltatásokat venne igénybe, ki kell találnia milyen domain alatt szeretne megjelenni. Először a tld-t kell eldönteni mi legyen. A Magyarországon elterjedt .hu, az európai .eu esetleg a nemzetközi .com, .edu. Ingyenes regisztrációt tudunk adni HBONE-ra csatlakozóknak a lefoglalt .iif.hu, .edu.hu vagy SULINET-re csatlakozóknak .sulinet.hu domainek alatt.

.hu és .edu regisztráció elvégzésében vagy szolgáltatóváltásában tudunk segíteni regisztrációs jogaink által. A többi toplevel regisztrációt önállóan tudják elvégezni más adott domain regisztrációra feljogosított internetszolgáltatónál.

Amennyiben új .hu domaint választ valaki magának, ellenőrizni kell hogy szabad-e még a név. (http://www.domain.hu/domain/domainsearch/) Szolgáltatóváltásnál ellenőrizni kell, hogy valóban az intézmény nevére van-e regisztrálva a domain.

Tudunk segíteni azon intézményeknek akik nem tudják vagy nem szeretnék a DNS üzemeltetés felelősségét felvállalni elsődleges és másodlagos névszerver biztosítással.

Azon intézmények akik önállóan oldják meg a névszerver szolgáltatást, a technikai követelmények teljesítését feltétlen ellenőrizzék az ellenörző oldalon!

.hu domain igénylésnél vagy szolgáltatóváltásnál kérjük a szolgáltatás űrlapján készítsék el a kérelmet majd a kiértesítésben szereplő leírásnak megfelelően várjuk eljuttatni.

Szolgáltatás elérhetősége: dns-admin@niif.hu, sys-admin@niif.hu