A Program egyik legnépszerűbb szolgáltatása az országos videokonferencia hálózatunk. Számos saját eszköz mellett egyre nagyobb számban kapcsolódnak hálózatunkhoz intézményi saját végberendezések is. A nagy sebességű hálózat, a korszerű videokonferenciás eszközök, a műszakilag fejlett tárgyalótermi integráció nagyban megkönnyíti és meglehetősen leegyszerűsíti a távoli partnerekkel történő kapcsolattartást, megtakarítva az utazás költségeit.

A kettőnél több résztvevős videokonferencia események lebonyolításához rendelkezünk központi MCU kiszolgálóval is. A rendszeres, vagy alkalmi többrésztvevős konferenciák támogatására egy saját fejlesztésű foglalási keretrendszer segítségével előzetesen lehet erőforrást foglalni a központi kiszolgálóban. Az erőforrás foglalás során lehetőség van a videokonferencia rögzítésére is. A felvett anyag a konferencia végeztével megnézhető, letölthető, illetve a Videotorium videomegosztó és multimédia repozitórium szolgáltatásunk segítségével archiválható.

A tárgyalótermi fixen rögzített végberendezések mellett az utóbbi években elérhetővé vált és egyre nagyobb felhasználói táborral rendelkezik a szoftveres (desktop) videokonferencia megoldásunk is.

A videókonferencia szolgáltatásunkról további információkat az alábbi hivatkozáson olvashat: http://vvc.niif.hu